We hebben enkele bezienswaardigheden en tips voor u op een rijtje gezet

Wandelen
Als iets het Sauerland kenmerkt zijn het de wandelmogelijkheden. Zij vormen voor velen de hoofdreden deze streek te bezoeken. Het is hier heel goed mogelijk meerdaagse trektochten te ondernemen door glooiende bossen en velden in merkbaar zuivere lucht. De meeste stadjes, dorpen en gehuchten liggen in de dalen, omgeven door gras- en graanvelden.
In onderstaande link vind u een verslag van onze gasten over de wandeling die ze hebben gemaakt in de omgeving van Haus Sonneneck
http://gpswandelingen.wordpress.com/category/duitsland/sauerland/

Stuwmeren
Bij mooi weer is het goed toeven bij één van de stuwmeren die Sauerland rijk is. De stuwmeren zijn impossant om te zien en er zworden natuurlijk verschillende activiteiten aangeboden in en rondom de meren zoals een rondvaart. De stuwmeren in de omgeving zijn de Biggesee, de grootste van Sauerland, de Diemelsee, de Edersee, de Hennesee en de Möhnesee.

Bruchhauser Steine
In Bruchhausen vindt u de Bruchhauser Steine. Het zijn vier grote rotsblokken uit de ijstijd. Vanaf de parkeerplaats kunt u een mooie wandeling maken van ca. 1,5 uur of u kunt naar de top van de Feldstein, de hoogste steen, rijden om van het mooie uitzicht te genieten.Kastelen en slotten
Om een stukje van de historie te proeven, is het leuk om de verschillende kastelen en slotten te bezoeken. In de omgeving zijn dat Slot Arolsen, Slot Berleburg en Wilhelmsturme. De kastelen en slotten liggen in of vlakbij romantische dorpen die zeker een bezoek waard zijn.

Ertsmijnen
In Ramsbeck kunt u met een treintje de Dörnberg in tot u zich 600 meter onder de grond bevindt. U krijgt een rondleidind van een gids die verteld hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd uitgeoefend. Ook de ertsmijn Grube Ghristiane is een bezoekje meer dan waard. Ook hier krijgt u een rondleiding en kunt u een bezoek brengen aan het bijbehorende museum waar een verzameling mineralen en stenen te bewonderen is.


Wildparken
Voor u hebben we een aantal wildparken op een rijtje gezet:
- Arnsberg-Vosswinkel
- Hollywoodpark Stückenbrock bij Paderborn
- Völlinghausen bij de Möhnesee
- Warstein
- Willingen
- Panorama- en Wildpark

Druipsteengrotten
De bekendste druipsteengrotten van het Sauerland zijn de Attahöhle in Attenhorn. Ze behoren tot de mooiste druipsteengrotten van Europa. In Warstein kunt u de Bilsteinhöhle bezoeken. Deze grotten hebben een gechiedenis van meer dan 370 miljoen jaar.

Warsteiner Bierbrouwerij
U bent in Duitsland waar men van een goed biertje houdt. Een bezoek aan de beroemde Warsteiner brouwerij mag dus niet ontbreken. De brouwerij ligt net onder het plaatsje Warstein.De leukste dagjes uit voor de kinderen

Fort Fun
Een attractiepark met pectaculaire attracties. Fort Fun is goed voor een dagje vol spanning en sensatie.
Op www.fortfun.de vindt u de openingstijden en prijzen.

Nimmerland
Nimmerland is een groot en overdekt speelparadijs in Winterberg.

Zwemmen
In Medebach ligt een Center Parcs met een subtropisch zwemparadijs. U hoeft geen gast te zijn van Center Parcs om hier te mogen zwemmen.


De leukste plaatsen in het Sauerland

Attendorn

Astenturm

Bad Berleburg

Bad Wildungen

Brilon

Frankenberg

Kassel

Korbach

Marburg

Paderborn

Schmallenberg

Siegen

Soest

Willingen

Winterberg